JONAG logo

Bestuur

Het bestuur van JONAG bestaat op dit moment uit drie personen. De bestuursleden worden conform de statuten gekozen tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering voor een zittingstermijn van twee jaar. Je kunt het bestuur mailen via de secretaris Jeannette Mulder: info@jonag.nl.

Theo van Praag

voorzitter

Is van ná de oorlog (Amsterdam, oktober 1945). Deed Gymnasium bèta en studeerde daarna onderwijssociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Was docent bij de lerarenopleiding, ook coördinator minderhedenbeleid én internationalisering aan de hogeschool Rotterdam; richtte een landelijk adviescentrum voor interculturele leermiddelen, PAREL, op in Utrecht. 15 jaar geleden richtte hij met Andreas Burnier z.l. en Joop Al z.l. Crescas op, het Joods Educatief Centrum en Theo was na Joop Al z.l. een aantal jaren voorzitter. De afgelopen jaren werkte hij aan het project WO II-Heden in geschiedenismethodes én in projecten voor het ministerie van VWS. Tot 2013 zat hij op verzoek van de cliënten- en deelnemersraad in de Raad van Toezicht van JMW te Amsterdam. Gedurende vier jaar, tot en met de Internationale conferentie van JONAG in 2000, was hij JONAG-voorzitter en nu dus opnieuw tijdens het meer dan 25-jarig bestaan van JONAG. Daarnaast is hij directeur van de stichting EDUjob/EDUdesk.

Alex Leget

penningmeester

Geboren in 1947 ben ik een rasechte Jonag-er.
Opgegroeid in Leiden en later Holten, werd mij pas op mijn negende verteld dat ik joods was, dit tot grote ontsteltenis van mijzelf. Dat joods-zijn heeft verder geen grote rol gespeeld in mijn leven, totdat ik rond mijn vijftigste me daar meer in ging interesseren en ik via een gespreksgroep van JMW over joodse roots mijn huidige partner leerde kennen. Ik ben opgeleid als bodemkundige en met name tropische bodemkunde. Aangezien ik ook mijn lesbevoegdheid haalde, heb ik ook enige tijd voor de klas gestaan. Sinds bijna 10 jaar geniet ik van mijn pensioen en heb ik tijd om te lezen, te reizen en de financiën van JONAG te beheren.

Jeannette Mulder

secretaris

Jeannette Mulder (1949 te Hengelo) is HBO geschoold en werkte ruim 25 jaar voor de Gemeente Haarlem in diverse functies.
Jeannette is in 2019 na 25 jaar trouwe dienst met een onderbreking van periode 2002–2008, uit het JONAGbestuur gestapt. Zij organiseerde o.a. de activiteiten en thema-middagen. Was nauw betrokken bij de organisatie van de driedaagse Internationale conferentie in Bergen (10 jaar JONAG) en ook weer bij het 20-jarig jubileum in 2014 in de Balie te Amsterdam.

Lisa Polak

bestuurslid

Maakte deel uit van de initiatiefgroep, waaruit JONAG in de beginjaren 90 is ontstaan. In Amsterdam geboren (1949) en in Den Haag getogen, heeft een dansopleiding gevolgd en haar eigen balletstudio geleid. Zij is vervolgens in de popmuziekwereld terechtgekomen. Later begon zij een thuisrestaurantje en van daaruit is zij ook gaan cateren. Aanvankelijk de spreekbuis van JONAG en nu ondersteunt zij het bestuur met hart en hap.