JONAG logo
Actueel » vereniging » Cabaret Kwatsch 23 oktober 2016

Cabaret Kwatsch 23 oktober 2016

vereniging 21 september 2016

Cabaret Kwatsch: David Simon en Menno van der Reis

Van 15.30 – 16.30 uur. U bent van harte welkom vanaf 15.15 uur.

Al meer dan een decennium vormen David Simon en Menno van der Reis in Nederland een uniek cabaretduo. Een duo dat zich met tekst en muziek richt op een kleine doelgroep, t.w. Joods Nederland. Het verhaal is al vaak verteld: David startte als student in de jaren 60 met het studentencabaret Kwatsch. In 2004 werd dit cabaret nieuw leven in geblazen. Aanvankelijk zou een deel van de groep van destijds deelnemen, maar aangezien enkelen hun verplichtingen elders hadden kwam dat niet van de grond. David vroeg toen Menno om hem aan de piano te begeleiden. De rol van laatstgenoemde was nog niet zo uitgekristalliseerd als nu. Totdat Menno zelf teksten ging schrijven en voordragen. En daarmee ontstond het huidige Cabaret Kwatsch, dat inmiddels langer bestaat dan de oerversie.

Vaak wordt gevraagd wat de kracht van Kwatsch is en hoe vaak beide mannen per week repeteren. Om op die laatste vraag antwoord te geven: eigenlijk repeteren ze nooit en wellicht is dat ook het antwoord op de eerste vraag. De kracht van Kwatsch zit ‘m in het spontane, in de directe interactie met het publiek, in het feit dat ze geen voorbedachte en uitgekiende voorstelling brengen. David en Menno spelen in op datgene wat tijdens de voorstellingen gebeurt. En juist dàt houdt het leuk en aantrekkelijk, want iedere voorstelling is weer anders omdat ieder publiek, telkens ook anders reageert.

Verwacht u geen gedram, bijtend sarcasme of hard cynisme. De bezongen onderwerpen geven meer aanleiding tot een glimlach van herkenning, een stil binnenpretje of misschien wel een uitbundige lach op z'n tijd. Het is aan het publiek te bepalen welke gradatie van uitbundigheid of humor men toekent aan items als bijv. de exorbitant hoge prijzen gedurende Pesach, het recept voor Perenkugel of de enige echte Joodse carnavalsschlager.

Locatie LEV (cursuslocatie van Crescas; ingang bij Beth Shalom, Kastelenstraat 80, 1083 DE Amsterdam

Entree Kwatsch: JONAGLeden gratis; introducés € 7,50 (incl drankje) en welkom vanaf 15.15 uur.

Bereikbaarheid:
Bus 62 stopt om de hoek (halte Kastelenstraat). Deze bus rijdt van het Amstel-station naar station Lelylaan, via station Zuid WTC en station Rai.

*

svp geen etenswaren meenemen ivm kasjroet omgeving.

*

">link text