JONAG logo
Actueel » algemeen » Douwe Bob op 4 mei bij herdenking Westerbork

Douwe Bob op 4 mei bij herdenking Westerbork

algemeen 6 april 2017

Douwe Bob op 4 mei herdenking bij Nationaal Monument Westerbork
Singer-songwriter brengt eerbetoon aan slachtoffers van WO II

Singer-songwriter Douwe Bob brengt op 4 mei 2017 een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork, nabij Hooghalen. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft Douwe Bob gevraagd om onder meer zijn nummers Pass it On en Fine Line te spelen in het programma van de dodenherdenking, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor kampoverlevenden en jongere generaties.

"Het is voor mij een grote eer om gevraagd te worden om te spelen tijdens deze belangrijke her-denking op deze zeer belangrijke plek”, aldus Douwe Bob. “Het doet me veel dat het Herinneringscentrum me heeft gevraagd vanwege de inhoud van mijn nummers. Om het heden te begrijpen moet je het verleden kennen. Het is, misschien nu wel meer dan ooit, erg belangrijk dat we niet vergeten wat er is gebeurd, zodat deze geschiedenis zich nooit meer herhaalt. Als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat met liefde."

De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen en vrij toegankelijk. De herdenking van Kamp Westerbork op 4 mei 2017 is tevens live te volgen via RTV Drenthe.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt een ieder van harte uit om de herdenking bij te wonen. De rest van het programma wordt in de loop van maart bekend gemaakt.

Voor praktische informatie, het programma en tijden: www.kampwesterbork.nl.