JONAG logo
Actueel » algemeen » Symposium: 100 jaar Balfour Verklaring

Symposium: 100 jaar Balfour Verklaring CIDI 8 november 2017

algemeen 25 september 2017

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Balfour verklaring werd geschreven. Deze brief van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur James Balfour was een belangrijke – zo niet de belangrijkste – mijlpaal in de totstandkoming van de staat Israël.

Het “nationale tehuis voor het Joodse volk” waar de verklaring over spreekt, is al sinds 1948 realiteit. Veel landen en mensen weigeren echter nog steeds om het bestaansrecht van de Joodse staat te erkennen.
Bovendien eisen de Palestijnen een nationaal tehuis, maar is hun leiderschap verdeeld tot op het bot.

Op 8 november 2017 organiseert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een symposium over “100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden Oosten” om terug te blikken op de honderd jaar die na het schrijven van de Balfour verklaring zijn gepasseerd.

Hoe staat het met de regio? Wat betekent het volkenrecht in het Midden-Oosten?
Daarnaast richten we onze visie op de toekomst: hoe kunnen Israël en de Palestijnen, maar ook de regio, een duurzame vrede bereiken?

Diverse (internationale) experts zullen hun visie hierop geven tijdens het symposium ‘100 jaar Balfour verklaring – Volkerenrecht in het Midden-Oosten’ dat plaats zal vinden op woensdag 8 november te Den Haag.
Het symposium is een dagvullend programma.

Binnenkort volgt er meer informatie over deze dag en het programma.
Zet de datum alvast in uw agenda

informatie: [email protected] / 070 36 46 862