JONAG logo
Actueel » algemeen » tentoonstelling in de Tolhuistuin, Amsterdam

tentoonstelling in de Tolhuistuin, Amsterdam 8 oktober

algemeen 20 september 2017

Tentoonstelling 'Fotografie als Protest' door ActiveStills

In het tuinhuis van de Tolhuistuin aan de IJpromenade 2 in Amsterdam is op zondag 8 oktober vanaf 16:00 uur een tentoonstelling te zien van het Israëlisch-Palestijnse fotografencollectief ActiveStills. De middag wordt georganiseerd door SIVMO en is gratis te bezoeken.

Het collectief ActiveStills werd opgericht in 2005 door een groep Palestijnse, Israëlische en internationale fotografen die fotografie zien als een middel voor sociale en politieke verandering. ActiveStills vecht tegen alle vormen van onderdrukking, racisme en vrijheidsschendingen.
Het programma:

16:30-18:00 Muziek, poëzie, video en toneel
Presentatie: Micha Wertheim

Van 16:30 tot 21:30 uur kunt u de foto's in de Tolhuistuin bekijken en praten met de aanwezige fotografen Oren Ziv, Shiraz Grinbaum en Faiz Abu Rmeleh.

Meld je aan voor het diner!

Vanaf 18.00 uur is er een programma met gezamenlijke maaltijd. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 1 oktober.

Samen met de fotografen kunt u genieten van een mediterrane, koosjer-style tweegangen-maaltijd (inclusief drankje) van Kokerij De Vervulling. De kosten bedragen €22,50.

De fotografen van ActiveStills vertellen over hun werk en hun plannen voor het komende jaar, waaronder het opzetten van een trainingsprogramma voor fotografen en het toevoegen van een videoarchief aan de website van het collectief. Vervolgens interviewt journaliste Hella Rottenberg de fotografen, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Na afloop is er muziek door een trio van muzikanten onder leiding van Mohammad Al Issa.