JONAG logo
Actueel » columns » ... alsof het nu is geschreven ...

... alsof het nu is geschreven ...

columns 6 april 2017

De Joden en de buitenlanders hebben het gedaan.

Alsof het nu geschreven is…
De Volkskrant publiceerde onlangs onderstaand verslag uit het dagboek van George Orwell, de bekende schrijver van onder ander 1984:

‘Barnsley, 16 maart 1936

Gisteren Mosley (de Britse fascist Oswald Mosley, red.) horen spreken in de Public Hall, die gebouwd is als een theater. Het was behoorlijk vol, zo’n 700 mensen schat ik. Ook honderd zwarthemden van dienst, op een paar uitzonderingen na slungelige types, en meisjes die de Action etc. verkochten.

Mosley sprak anderhalf uur lang en leek tot mijn ontzetting de meerderheid van het publiek mee te hebben. In het begin werd er boe geroepen, maar aan het eind was er luid applaus. Een paar mannen, die in het begin tussendoor vragen wilden stellen, werden eruit gegooid, en een van hen – die voor zover ik kon zien alleen antwoord op zijn vraag probeerde te krijgen – met volkomen onnodig geweld, waarbij verscheidene zwarthemden zich op hem wierpen en vuistslagen op hem neer lieten regenen.

Mosley is een uitstekend spreker. Zijn verhaal was de gebruikelijke bombast – vrijhandel in het Empire, weg met de Joden en de buitenlanders, hogere lonen en een kortere werkweek voor iedereen enz. Na het aanvankelijke boegeroep liet het publiek zich moeiteloos in de luren leggen door Mosley, die het verraad van achtereenvolgende regeringen jegens de arbeiders veroordeelde.

De schuld voor alles werd gelegd bij geheimzinnige internationale bendes Joden, die naar verluidt onder meer de Britse Labour Party en de Sovjet zouden financieren. Mosley’s verklaring inzake de internationale situatie: ‘We hebben eerder tegen Duitsland gevochten in een Britse ruzie, we gaan nu niet tegen ze vechten in een Joodse ruzie’ werd met luid applaus ontvangen.’

Deels overgenomen uit Jonet