JONAG logo
Actueel » algemeen » Familiedag hardlopen in Amsterdam

Familiedag hardlopen in Amsterdam zondag 18 juni 2017

algemeen 3 maart 2017

Amsterdam Community Fun Run 2017

Noteert u maar vast de datum: zondag 18 juni vindt in Amsterdam de Community Fun Run 2017 plaats. De eerste editie van dit sportevenement in 2016 ging van start bij de Portugese Synagoge. Dit jaar pakt organisator Maccabi Nederland het nog wat grootser aan: de Community Fun Run 2017 heeft nu het Olympisch Stadion tot haar beschikking.

Op die historische locatie kunnen de deelnemers de verschillende afstanden (1, 5 en 10 kilometer) rennend, lopend of huppelend afleggen. Daarmee is de Fun Run ook een echte familiedag, want letterlijk iedereen, van grootvader tot kleindochter, van atleet tot bankzitter, kan meedoen!

Nederland is met de Amsterdamse Community Fun Run 2017 een van de zeventien landen die op deze datum in de benen gaan. De plannen voor de precieze invulling van het evenement zijn nog in de maak, maar het zal zeker weer een prachtige dag worden, waar tal van Joodse organisaties, inclusief hun achterban, elkaar sportief en sociaal kunnen ontmoeten. En omdat de Community Fun Run ook een goed doel dient, namelijk de Joodse gemeenschap in Nederland in haar volle breedte, hoopt de organisatie ook dit jaar een mooi bedrag bijeen te sporten voor de partnerorganisaties.